Wednesday, September 17, 2008

Sverige I


"Hvad f..... er nu det?"
Jo, det er såmen en svensk stikkontakt.
"Men hvorfor skrive om den?"
Fordi jeg er sikker på, det blot er det første eksempel af mange, jeg til støde på under mit ophold i Sverige, der beviser, at svenskerne ikke er som mennesker er flest!
Og tag nu denne stikkontakt.
Den kvikke læser har allerede bemærket de to metal-fætre der er monteret på indersiden. De gør deres til, at et helt almindeligt dansk stik ikke har kinamands chance for at komme ind.
Da jeg som oftest rejser med en del gadgets der kræver jævnlig opladning, har jeg indkøbt en stikdåse med 6 indgange. Men han-enden var rund, og derfor KOMPLET umulig at få ind i kontakten.
"Pyt", tænkte jeg og fandt en solid brødkniv i vandrehjemmets velassorterede køkken. "Jeg saver sgu lige de bløde kurver af - så skal det nok gå."

Men man gør ikke den slags ustraffet.
Jeg gør i hvert fald ikke!

Rundingerne på stikket var hule, så kniven gik let igennem - hvilket jeg først opdagede da jeg HAVDE savet et pænt stykke ned i min finger!
Da jeg endelig havde fået stikket lavet firkantet (og viklet fingeren ind i toiletpapir) var jeg klar til endnu et "parringsforsøg". Og så opdagede jeg det næste svenske tiltag: Ud over metal-fætrene er er også indstøbt nogle plastik-halløjsaer i SIDEN!

AAARGH!

Heldigvis fandt jeg, under min seng, en svensk forlængerledning der, med kun lidt anstrengelse og et lille velplaceret tramp, kunne mases ud over mit stik.
Gad vide hvad jeg må kæmpe mod i morgen...

No comments: