Sunday, December 21, 2008

Men med æble....?


I Berlin gør de noget ud af julen - ingen tvivl om det!

Næsten ALT hvad der kan bære en lyskæde er udstyret med en sådan. Og på praktisk taget alle åbne pladser på over 10 m2 er der et "julemarked". Nogle af dem er (i aller højeste grad) mere kvalificerede end andre, men de har dog stort set alle det samme udbud: Noget at æde, noget træ-fnidder, nogle krystaller(?), lidt uld i forskellige udformninger og så - Glühwein!

Den lidet berejste læser er måske ikke klar over hvad Glühwein er, men til dem kan jeg oplyse, at det mest af alt er at sammenligne med det, vi i Danmark kalder Glögg. Det har bare ikke det der nødde- og rosinhejs i bunden. Så kort sagt er det vel egentlig bare varm rødvin, evt. tilsat en eller anden form for stærkere alkohol (f.eks. Grand Marnier, så det får lidt appelsin smag).

Men så, på markedet ved siden af statsoperaen så jeg dette skilt.

Ikke noget med Weinacht eller Glühwein - næh, her havde de sandelig "Jul Glögg". Og endda som spezialität! Men hvor filan kommer deres specialist fra, når han, eller hun, tror, at hovedingrediensen i Glögg er æblejuice (læg mærke til, det er alkoholfrit!)?

"Ja ja", siger nogen måske, "men smagte det så godt?"

Det ved jeg da virkelig ikke! Jeg er ikke kommet på julemarked i Berlin for at drikke Glögg. Rundt med noget Glühwein!

No comments: